در نشست رئیس جهاددانشگاهی و آب منطقه ای سمنان مطرح شد:
دعوت آب منطقه ای سمنان از جهاددانشگاهی برای ورود به پژوهش در حوزه آب های نامتعارف
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان سمنان، علی منصفیراد در دیدار با سرپرست آب منطقه ای سمنان اظهار کرد: اجرایی شدن طرح داناب و تعادل بخشی منابع آب های زیرزمینی از طرح هایی است که تا سال ۱۳۹۹ با همکاری این دو دستگاه برگزار شده است.
وی با اشاره به بهره مندی جهاددانشگاهی استان از یک شبکه گسترده نیروی انسانی، آموزشی و پژوهشی و... در شهرستان های استان تصریح کرد: برخورداری جهاد دانشگاهی از یک آزمایشگاه مجهز در زمینه مواد معدنی و مصالح ساختمانی از دیگر ظرفیت های جهاددانشگاهی در استان است که می تواند به گسترش همکاری ها در دو دستگاه کمک کند.
رئیس جهاددانشگاهی استان سمنان با بیان اینکه این آزمایشگاه خدمات تخصصی ارائه می دهد افزود: آزمایشگاه مواد معدنی و مصالح ساختمانی جهاددانشگاهی استان آز همکار اداره کل استاندارد و گمرک است.
منصفی راد با اشاره به توانایی جهاددانشگاهی استان در بحث بازچرخانی آب گفت: بخش عمده ای از فاضلاب و آب های سطحی استان بدون استفاده در کویر رها شده و جهاددانشگاهی آمادگی دارد که با تهیه نمونه های آزمایشگاهی از آب تصفیه شده با استفاده از روش های نوین، زمینه را برای استفاده بهتر از این منابع در بخش صنعت و کشاورزی فراهم کند.
سرپرست شرکت آب منطقه ای سمنان نیز در این نشست از علاقهمندی این شرکت برای همکاری با جهاددانشگاهی در بحث فرهنگسازی در خصوص مصرف بهینه آب در بین عموم مردم و خصوصا روستاییان و کشاورزان خبر داد و گفت: به نظر می رسد که یکی از بخش هایی که باید فرهنگسازی در آن جلوتر از اجرای پروژه ها باشد، همین حوزه منابع آبی است.
محسن عسگری با اشاره به توانمندی های جهاددانشگاهی استان در حوزه های آموزشی، پژوهشی و فرهنگی گفت: شرکت آب منطقه ای استان سمنان پیش از این در قالب طرح داناب، فعالیت های متعددی در حوزه فرهنگسازی در بین دانش آموزان داشته که به دنبال این است تا این تجربیات را امسال به حوزه های دانشجویی، اساتید دانشگاه، عموم مردم و خصوصا کشاورزان که یکی از عمده ترین مصرف کنندگان آب هستند نیز تعمیم دهد.
وی از کم آبی به عنوان یک معضل جدی در کشور نام برد و گفت: منابع ما منابع محدودی است و لذا باید به سمت مصرف بهینه از همین منابع محدود، حرکت کنیم.
سرپرست شرکت آب منطقه ای سمنان با اشاره به وجود منابع آبی غیرقابل استفاده ای نظیر آب های شور و نامتعارف در برخی مناطق استان خواستار ورود جهاددانشگاهی استان به اینگونه بخشها شد و اضافه کرد: جهاددانشگاهی در گام اول می تواند با شناسایی همه این منابع، بر روی شیوه های استفاده بهتر از این منابع کار کند.
عسگری در پایان با اعلام آمادگی این شرکت برای همکاری بیشتر با جهاددانشگاهی استان افزود: شرکت آب منطقه ای این استان آمادگی دارد تا در زمینه تولید آب، تلهگذاری و بارورسازی ابرها، پژوهش در حوزه آب های نامتعارف، فرهنگسازی در خصوص مصرف بهینه و افزایش بهره وری و...با جهاددانشگاهی استان همکاری کند.
نظر شما :