رئیس جهاددانشگاهی سمنان خبرداد:

دستیابی به دانش فنی و تولید ۶ محصول دانش بنیان و فناورانه در سالجاری

/جهاددانشگاهی الگوی پیشرفت؛ با ایمان، امید و اعتماد به جوانان/
رییس جهاددانشگاهی سمنان از دستیابی به دانش فنی و تولید ۶ محصول دانش بنیان و طرح فناورانه توسط محققان، پژوهشگران و جهادگران جهاددانشگاهی استان سمنان در یک سال گذشته خبر داد.
دستیابی به دانش فنی و تولید ۶ محصول دانش بنیان و فناورانه در سالجاری

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان سمنان، علی منصفی راد، در آستانه فرارسیدن 16 مرداد، سالروز تشکیل جهاددانشگاهی در جمع خبرنگاران با اعلام این خبر گفت: 6 طرح فناورانه و دانش‌بنیان توسط محققین و پژوهشگران جهاددانشگاهی استان، در حوزه معدن و خدمات تخصصی کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست ارائه شده است که در این بین دو طرح فناورانه، به‌عنوان طرح شاخص ملی از سوی جهاددانشگاهی کشور انتخاب شده است.

دو طرح فناورانه شامل کود گرانول آهسته-رهش حاوی ترکیبات مغذی و کانی‌های معدنی جهت اصلاح بستر و کاهش شوری خاک و تولید مالچ معدنی زیست سازگار به منظور تثبیت خاک و کنترل ریزگرد، نمونه‌های اولیه این محصولات تهیه و تولید شده و مقدمات تولید انبوه آنان نیز فراهم شده است.

رئیس جهاددانشگاهی استان سمنان ادامه داد: 4 طرح جدید دانش‌بنیان و فناورانه در حوزه محیط زیست، کشاورزی و منابع طبیعی بر پایه مواد معدنی که از مزیت‌ها و ظرفیت‌های غالب استان سمنان است در سال 1402 سال مهار تورم و رشد تولید تهیه شده و اجرا می‌شود.

منصفی راد اذعان داشت: طرح تولید زئوتیمول (افزودنی خوراک دام)، طرح فرآوری پوست سبز پسته با هدف تولید محصول نهایی شامل، خوراک دامی طرح سامانه های ثبت اتوماتیک رکوردهای اقتصادی در پرورش دام سبک (اتوفنوتایپینگ) و طراحی و ساخت سنسورهای هوشمند اندازه گیری رطوبت خاک از جمله سایر طرح‌های فناورانه جهاددانشگاهی استان سمنان است.

وی افزود: طرح‌های فناورانه و دانش‌بنیان در حوزه محیط زیست شامل طراحی و ساخت فیلترهای تصفیه هوا بر پایه مواد معدنی جهت کاهش آسیب‌های آلودگی هوا در کشور، در حوزه کشاورزی تولید خوراک دام سبک و سنگین بر پایه مواد معدنی و طراحی و ساخت سنسورهای اندازه گیری رطوبت خاک مناطق کویری جهت جلوگیری از مصرف زیاد آب در کشاورزی برای سالجاری پیش بینی شده است.

رئیس جهاددانشگاهی استان سمنان: در این بین دو طرح فناورانه جهاددانشگاهی در حوزه اصلاح نژاد دام به‌عنوان طرح ملی از سوی جهاددانشگاهی کشور انتخاب شده است و امیدواریم در سالجاری و با حمایت مسوولین طرح‌های فناورانه جهاددانشگاهی سمنان وارد مرحله تجاری‌سازی و تولید شود، ادامه داد: چون سمنان یک استان با ظرفیت معدنی است و جهت جلوگیری از خام فروشی و ... طرح‌های جهاددانشگاهی سمنان بر اساس مزیت غالب این استان تهیه و اجرا می‌شوند.

وی همچنین از ارائه یک طرح ملی با عنوان مرکز تجاری سازی نانوتکنولوژی و پزشکی بازساختی جهاددانشگاهی استان سمنان با همکاری پروفسور سیف علیان یکی از دانشمندان این حوزه مقیم کشور انگلستان خبر داد و گفت: توسعه و تجاری سازی اندام های انسان با استفاده از مواد نانوکامپوزیت مبتنی بر گرافن و فناوری سلول های بنیادی در این طرح انجام می شود.

رئیس جهاددانشگاهی استان سمنان همچنین از برگزاری 140 دوره آموزشی شامل دوره های عمومی و تخصصی آزاد و کارکنان دولت با شرکت بالغ بر 6 هزار فراگیر در یک سال گذشته در مرکز آموزش کوتاه مدت جهاددانشگاهی سمنان خبر داد.

منصفی راد گفت: این نهاد مجوز دوره های آموزشی شغلی کارکنان دستگاه های اجرائی از سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان، مجوز مرکز آزمونICDL  از آموزش و پژوهش استانداری سمنان، مجوز مرکز آموزش مهارت حرفه ای پزشکی از وزارت بهداشت درمان و آموزش  پزشکی، مجوز دپارتمان تخصصی ایمنی، بهداشت کار و محیط از"مرکز تحقیقات و تعلیمات حفاظت فنی و بهداشت کار وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی، مجوز مرکز مشاوره خدمات کارآفرینی  از وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی و مجوز مرکز ملی ارزیابی شایستگی عمومی مدیران حرفه ای دستگاه های اجرائی کشور را داراست.

وی از اجرای ده ها کلان پروژه و طرح آموزشی با همکاری سازمان ها و ارگان های دولتی و غیر دولتی در یکسال گذشته خبر داد و گفت: طرح ملی توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانواده در مشاغل خانگی، دوره های مهارتهای کسب و کار ( کار آفرینی)، ایمنی و بهداشت کار پیمانکاران زیر مجموعه وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی، طرح ملی سرباز مهارت با کارفرمایی وزارت ورزش و جوانان و نظارت ستاد کل نیروهای مسلح  برای مهارت‌آموزی کارکنان وظیفه و آموزش بالغ بر 7000 سرباز ، طرح ملی کمک پرستاری، دوره های مهارتی حرفه ای پزشکی( دستیار دندانپزشک ، تکنسین داروخانه)، برگزاری بیش از 5 آزمون استخدامی سازمان ها و دستگاه های اجرائی کشور، برگزاری دوره آموزشی تخصصی ویژه هنرمندان صنایع دستی با مشارکت اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان و برگزاری و اجرای نمایشگاه مشارکتی صنایع دستی و مشاغل خانگی منطقه ای کشور در استان سمنان با اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان سمنان بخشی از این فعالیت ها بوده است.

رئیس جهاددانشگاهی استان سمنان با ارائه گزارشی از مجموعه اقدامات حوزه معاونت فرهنگی در یک سال گذشته از انعقاد تفاهم نامه و راه اندازی نمایندگی سه شعبه فرهنگی و قرآنی در استان خبر داد و گفت: با پیگیری های انجام شده و تفاهم نامه منعقد شده،  نمایندگی شعبات فرهنگی و قرآنی مؤسسه فرهنگی هنری منتظران منجی(عج)، موسسه قرآنی بیت الاحزان و مؤسسه فرهنگی، قرآنی نور المجتبی(ع) (ایمانور) استان قم در استان سمنان تأسیس شده است.

منصفی راد افزود: تصویب جشنواره علمی فرهنگی منوچهری دامغانی(شاعر ملی) به عنوان طرح شاخص فرهنگی در استان سمنان، پیگیری راه اندازی دفتر جهاددانشگاهی دردانشگاه های استان سمنان، انعقاد تفاهم نامه همکاری با نهاد رهبری در دانشگاه های استان، انعقاد تفاهم نامه همکاری با حوزه علمیه و اتحادیه قرآنی استان سمنان، پیگیری مجوز قطعی مرکز مستندسازی وتولیدات چند رسانه ای جهاددانشگاهی استان سمنان و اجرای 10 پروژه مستندسازی، انجام طرح های نظرسنجی با همکاری سازمان ها و ارگان های مختلف، برگزاری مسابقات دفاع سه دقیقه ای، پایان نامه دانشجویی و مناظره دانشجویان، اردوهای ایران مرز پرگهر و برگزاری کرسی های آزاد اندیشی و  نشست های مطالعاتی و تخصصی با حضور اساتید از جمله مهمترین فعالیت های حوزه فرهنگی در یک سال گذشته بوده است.

کلیدواژه‌ها: استان سمنان طرح فناورانه سمنان جهاددانشگاهی سمنان جهاددانشگاهی جهاددانشگاهی استان سمنان سالگرد تشکیل جهاددانشگاهی چهل و سومین سالگرد تشکیل جهاددانشگاهی


نظر شما :