چاپ یک کتاب در حوزه ایثار و شهادت توسط مدیر مرکز آموزش جهاددانشگاهی سمنان
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان سمنان، نویسنده این کتاب در خصوص بخش های مختلف این کتاب گفت: این کتاب شامل زندگینامه، وصیتنامه و عکس های دیده نشده یا کمتر دیده شده، نامه های شهدا، اسامی جانبازان، رزمندگان و آزادگان ایل الیکایی در دوران 8 سال دفاع مقدس است.
خالق شاه حسینی افزود: کتاب "از تبار غیور مردان ( نقش ایل الیکایی در هشت سال دفاع مقدس)" شامل سه فصل کلیات (شناخت ایل الیکایی)، زندگینامه شهدای ایل و وصیتنامه شهدای ایل الیکایی است، بخشی از این کتاب شامل، اسامی جانبازان، رزمندگان و جانبازان ایل الیکایی، نامه های شهدا به خانواده های شان، 88 قطعه از عکسهای دیده نشده یا کمتر دیده شده از شهدا است.
وی اضافه کرد: کتاب "از تبار غیور مردان ( نقش ایل الیکایی در هشت سال دفاع مقدس)" به همراه سه عنوان کتاب، دو عنوان اثر چندرسانهای و یک نرم افزار اندروید در حوزه شهدا و دفاع مقدس در کتابخانه مرکزی سمنان و با حضور مسئولین استان سمنان رونمایی شد و در این مراسم از نویسنده این کتاب و سایر نویسندگان و هنرمندان تجلیل شد.
مدیر مرکز آموزش کوتاه مدت جهاددانشگاهی سمنان اظهار داشت: ایل الیکایی در طول ۸ سال جنگ تحمیلی، ۵۱ شهید تقدیم انقلاب اسلامی و میهن کرده است، نام این ایل در متون و اسناد تاریخی به اشکال الیکایی، الیکایی ، علیکایی و علیکاهی آمده است. از سابقه استقرار و سکونت ایل الیکایی در منطقه خوار (گرمسار کنونی) اطلاع دقیقی در دست نیست، برخی شواهد و قرائن از جمله کتیبه روی درب امامزاده علی اکبر (ع)، سکونت آنها را حداقل از دوره صفویه در منطقه گرمسار تأیید میکند. درباره منشأ و خاستگاه ایل الیکایی، نظریات مختلفی وجود دارد.
نویسنده کتاب "از تبار غیورمردان" همچنین اذعان داشت: ایل الیکایی، مهمترین گروه عشایر کوچنده شهرستانهای آرادان و گرمسار را تشکیل میدهند و بیشترین جمعیت را دارا می باشند. در تیرماه ۱۳۸۷ تعداد ۳۴۸ خانوار با جمعیت ۱۵۴۳ نفر از آنان به زندگی نیمه کوچنشینی میپردازند.
شاه حسینی ادامه داد: ییلاقات آنها در ارتفاعات شمال شهرستان آرادان معروف به گیلور (شمال شهرستان آرادان) ؛ مناطق ییلاقی شهرستانهای فیروزکوه، دماوند و شمیرانات در استان تهران و بخش لاریجان شهرستان آمل در استان مازندران و قشلاق آنها روستاهای شهرستانهای گرمسار و آرادان واقع است. خانوارهای ایل الیکایی در دوره استقرار ییلاقی در سیاه چادر زندگی میکنند.
نظر شما :