امضای تفاهم نامه همکاری جهاددانشگاهی و استانداری سمنان/کمک این نهاد به فعالسازی مجدد معادن راکد و راهاندازی شهرک تخصصی گیاهان دارویی و مرکز درمان پیشرفته بیماریها
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، در نشست مشترک دکتر حسن مسلمینائینی رییس جهاددانشگاهی و مهندس سید محمدرضا هاشمی استاندار سمنان که صبح امروز پنجشنبه ۲۰ مهر ماه در محل استانداری برگزار شد، با توجه به ضرورت سرعت بخشیدن به پیشرفت فرهنگی، علمی و فناوری، در راستای چشمانداز پیشرفت و توسعه استان و سند آمایش استان سمنان و بهمنظور بهرهگیری از ظرفیتهای مدیریت جهادی و تجارب این نهاد انقلابی در عرصههای مختلف، تفاهمنامهای بین این دو مجموعه به امضا رسید.
بهره گیری از ظرفیت ها و توانمندی های جهاددانشگاهی در جهت توسعه استان سمنان
استاندار سمنان در نشست با رئیس جهاددانشگاهی با معرفی سمنان به عنوان یک استان کویری صنعتی، گفت: ظرفیت های بسیار زیاد صنعتی، معدنی، کشاورزی و دامپروری در استان سمنان وجود دارد و از توانمندی های علمی، پژوهشی و آموزشی جهاددانشگاهی در جهت توسعه و پیشرفت آن بهره خواهیم گرفت.
مهندس سیدمحمدرضا هاشمی گفت: بسیاری از طرح های فناورانه و دانش بنیان جهاددانشگاهی استان سمنان بر پایه مواد معدنی و ظرفیت های معدنی استان سمنان است و در بسیاری از موارد نیز به کمک جهاددانشگاهی نیاز داریم.
وی از اعلام آمادگی استان برای حمایت از طرح های فناورانه و دانش بنیان خبر داد و گفت: در حوزه کشاورزی نیز ما امروز بهترین محصولات مانند پسته دامغان را داریم که به صورت تازه و خام فروخته می شود، در حوزه فرآوری محصولا کشاورزی از جمله پسته که استان سمنان قطب تولید پسته در کشور است، جهاددانشگاهی طرح های فناورانه ارائه دهد و ما نیز کمک می کنیم.
استاندار سمنان از ابراز علاقه و رضایت همیشگی مقام معظم رهبری از مجموعه جهاددانشگاهی به عنوان بزرگترین و والاترین نعمت برای این مجموعه نام برد و گفت: خدمات متنوع جهاددانشگاهی در حوزه علمی، آموزشی، پژوهشی و تحقیقاتی امروز بر کسی پوشیده نیست و جهاددانشگاهی جایگاه اصلی خود را پیدا کرده است.
مهندس هاشمی از استان سمنان به عنوان یکی از استان های برتر کشور در نرخ باسوادی نام برد و گفت: سرانه تعداد دانشجو در استان سمنان نیز به نسبت جمعیت در کشور بسیار بالا است و این نشان دهنده جایگاه بالای علمی این استان در کشور است.
وی با اشاره به فعالیتهای جهاددانشگاهی در زمینه اصلاح نژادهای دام گفت: برخلاف تصور، در این استان ۱۰۰ هزار راس دام سبک داریم که از کمک این نهاد میتوانیم استفاده کنیم.
استاندار سمنان با اشاره به وجود طولانی ترین قسمت خط راه آهن بین حرمین در این استان عنوان کرد: آمادگی بهرهگیری از توانمندیهای جهاددانشگاهی در این حوزه وجود دارد.
رییس جهاددانشگاهی در نشست با استاندار سمنان از نهاد به عنوان حلقه اتصال دانشگاه به جامعه و دولت نام برد.
وی با اشاره به راهاندازی مرکز نخستی سانان همزمان با ایام دهه فجر گفت: این مرکز که فقط چند نمونه آن در جهان وجود دارد در زمینه مطالعات مغز فعالیت خواهد داشت.
دکتر مسلمی نائینی با اشاره به اقدامات جهاددانشگاهی در زمینه تولید قطار ملی گفت: دانش فنی تولید قطارهای برقی پرسرعت توسط پژوهشگران جهاددانشگاهی به دست آمده است و امیدواریم امسال قطارهای با سرعت بالای ۲۰۰ کیلومتر طراحی و ساخته می شود.
وی افزود: یکی از ماموریت های محوله به جهاددانشگاهی اجرای فناورانه طرح های عظیم شیرین سازی آب دریاست که در قالب برنامه هفتم توسعه به این نهاد سپرده شده است.
رئیس جهاددانشگاهی از استان سمنان به عنوان استانی سرشار از ظرفیت ها و پتانسیل های معدنی، کشاورزی و دامپروری نام برد و گفت: مجموعه جهاددانشگاهی با بهره گیری از ظرفیت های پژوهشی ، آموزشی و... در این حوزه خدمات تخصصی ارائه خواهد کرد.
وی همچنین از ارائه خدمات تخصصی در حوزه درمان ناباروری، غربالگری و پیشگیری از سرطان بانوان و... با همت جهاددانشگاهی استان سمنان در این استان خبر داد و گفت: با حمایت و کمک مسوولین این مراکز در استان راه اندازی و آماده ارائه خدمات به مردم میشود.
دکتر مسلمینائینی همچنین از پیگیری ها و کمک های مسوولین استانی و خصوصا استاندار سمنان جهت پیشرفت طرح ها و پروژه های جهاددانشگاهی در این استان تقدیر کرد.
وی همچنین گفت: امیدواریم با حمایت مسوولین ارشد استان طرح ها و پروژه های علمی، فناورانه و دانش بنیان جهاددانشگاهی استان سمنان به مرحله تولید نهایی برسد.
مواد تفاهمنامه همکاری
گفتنی است در این نشست با توجه به ضرورت سرعت بخشیدن به پیشرفت فرهنگی، علمی و فناوری، در راستای چشمانداز پیشرفت و توسعه استان و سند آمایش استان سمنان نظریه پایه توسعه استان و بهمنظور بهرهگیری از ظرفیتهای مدیریت جهادی و تجارب این نهاد انقلابی در عرصههای مختلف، تفاهمنامهای بین دکتر حسن مسلمی نائینی رییس جهاددانشگاهی و مهندس سید محمدرضا هاشمی استاندار سمنان به امضا رسید.
موضوع این تفاهمنامه استفاده از توانمندیها و ظرفیتهای جهاددانشگاهی در زمینههای اجتماعی، فرهنگی، اجرایی، علمی، آموزشی، تحقیقاتی، فناوری، سلامت، کارآفرینی، خدمات فنی و تخصصی و ... در راستای تحول دانشبنیان و پیشرفت استان سمنان و طرحها و برنامههای تحولی تأمینکننده منافع ملی و استانی است.
از زمینههای همکاری مشترک بیان شده در این تفاهمنامه میتوان به کمک به راهاندازی مجدد معادن راکد، غیرفعال و یا فاقد صرفه اقتصادی از منظر بهرهبردار و بازگشت به چرخه تولید، راهاندازی مرکز تحقیقات و آزمایشگاه فرآوری مواد معدنی در استان سمنان با هدف توسعه فناوریهای معدن و صنعت، همکاری در زمینه احیاء خطوط تولید راکد صنعت با توجه به توان فنی و مهندسی جهاددانشگاهی در زمینه بهینهسازی خطوط تولید فرسوده و از کارافتاده و توسعه فعالیتهای مرتبط با داروهای گیاهی و گیاهان دارویی با توجه به گونههای خاص و بومی استان و راهاندازی شهرک جامع و تخصصی گیاهان دارویی و تولید فرآوردههای گیاهان دارویی و صنایع تبدیلی در استان سمنان اشاره کرد.
راهاندازی مرکز درمان پیشرفته بیماریها در استان سمنان شامل غربالگری، پیشگیری، تشخیص زودرس و درمان سرطان سینه، زخم دیابت و...، گسترش و تجهیز مرکز خدمات تخصصی درمان ناباروری استان سمنان، تدوین سند توسعه آموزشهای مهارتی استان سمنان و برگزاری دورههای مهارتی ویژه آموزش کارکنان سازمانها و ادارات استان به صورت دورههای تخصصی حضوری و مجازی. و ایجاد و تجهیز مرکز خدمات تخصصی در حوزه انرژیهای نو (انرژی خورشیدی، انرژی بادی و ...) بخش دیگری از زمینههای همکاری مشترک دو طرف است.
نظر شما :