برگزاری نشست تخصصی آموزه های قرآن کریم در جهاددانشگاهی استان سمنان؛

توصیه های استاد میرباقری برای انس بیشتر با قرآن

۰۳ آبان ۱۴۰۲ | ۱۸:۲۶ کد : ۶۳۹۷۴ آموزشی عمومی تاپ خبر فرهنگی
نشست تخصصی تأثیر قرآن کریم بر رفتار فردی و کاری با حضور استاد سید محسن میرباقری، استاد برجسته علوم قرآنی در جهاددانشگاهی استان سمنان برگزار شد.
توصیه های استاد میرباقری برای انس بیشتر با قرآن

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی سمنان، در این نشست که رئیس جهاددانشگاهی استان و جمعی از کارکنان، اساتید و دانشجویان نیز حضور داشتند، استاد سید محسن میرباقری اظهار کرد: انس با قرآن و مداومت بر این انس به خودی خود سبب ایجاد نورانیت می‌شود و از همین رو است که در آموزه‌های دینی ما سفارش شده که قرائت روزانه قرآن را ترک نکنیم.

وی با بیان اینکه با انجام چند کار ساده می‌توان انس بیشتری با آیات وحی پیدا کرد، در خصوص تعمیق‌بخشی به ارتباط با قرآن تصریح کرد: اولین گام برای انس بیشتر با قرآن، قرائت روزانه قرآن است.

مدیر مؤسسه قرآنی نور المجتبی(ایمانور) استان قم با بیان اینکه توصیه شده روزانه ۵۰ آیه بخوانیم تصریح کرد: حتی اگر روزانه تنها چند آیه هم بخوانیم، ماهانه می‌توان بخش عمده ای از قرآن را خواند.۵۰ آیه تقریبا ۵ صفحه است که ماهانه بالغ بر ۱۵۰۰ آیه می‌شود و ۴ ماه یه ۶۰۰۰ آیه می‌رسد و این در حالی‌ست که کل آیات قرآن ۶۲۳۶ آیه است.

وی با اشاره به سوولات احتمالی ایجاد شده حین قرائت قران تاکید کرد: بهتر است که همیشه یک دفترچه یادداشت برای نگارش این سوولات داشته باشیم و سوولات و شبه‌های احتمالی را در دفترچه ، یادداشت کنیم و در فرصت مناصب پاسخ آنها را بپرسیم.

استاد میرباقری با اشاره به لزوم توجه به معانی قرآن گفت: توصیه می شود که به هیچ عنوان از ترجمه های فارسی فاقد متن قرآن استفاده نشود چرا که ترجمه هیچگاه جای کلام قرآن را نمی‌گیرد و از همین رو است که گاه در ترجمه های مختلف کلمات مختلفی بیان شده است.

مدیر مؤسسه فرهنگی قرآنی ایمانور با اذعان به اینکه در قرائت قرآن متن قرآن موضوعیت دارد ادامه داد: باید از ترجمه برای فهم و درک بهتر متن استفاده شود.

این استاد علوم قرآنی همچنین توصیه کرد: بهتر است که علاقه‌مندان در کنار متن قرآن، توجه به ترجمه و..از کتاب‌های تفسیر قرآن نیز استفاده کنند.

وی یادآوری کرد: توصیه می‌شود که از دو کتاب "تفسیر نمونه" که کتاب بسیار قطوری است و تفسیر حجت‌الاسلام والمسلمین قرئتی که تفسیر ساده و روانی است؛ استفاده شود.

این کارشناس علوم قرآنی و مذهبی در پاسخ به این پرسشی که چرا علی‌رغم توجه ویژه حاکمیت به علوم قرآنی و وجود شبکه های اختصاصی رادیو و تلویزیون در ایران، در برخی از کشورها نظیر مصر و لیبی و...با تعدد حافظان و قاریان برجسته‌تری روبرو هستیم گفت: یک عامل این مهم به عامل "زبان" برمی‌گردد، زبان مردمان این کشورها عربی است و زبان قرآن نیز "عربی"است.

استاد میرباقری به نقش برخی قوانین در توسعه فرهنگ قرآنی پرداخت و افزود: مثلا در کشور عربستان یک قانونی وجود دارد که کسی می‌تواند امامت مسجد را عهده‌دار شود که لااقل یک بخش مهم از قرآن را حفظ باشد.

مدیر مؤسسه فرهنگی قرآنی ایمانور با بیان اینکه متاسفانه در حوزه‌های علمیه و مجامع دینی ما آن گونه که باید به قرائت قرآن توجه نمی شود اضافه کرد: البته بعد از انقلاب توجه به قرآن در کشور ما بیشتر شده است.

وی با بیان اینکه رهبری معظم انقلاب دستورات موکدی درباره تعمیق‌بخشی به فرهنگ قرآنی دادند اظهار کرد: البته تا این فرهنگ شکل بگیرد و جا بیفتد، زمان می‌برد.

کلید واژه ها: علوم قرآنی جهاددانشگاهی سمنان جهاددانشگاهی جهاددانشگاهی استان سمنان استان سمنان سمنان مؤسسه نور المجتبی


نظر شما :