رئیس جهاددانشگاهی استان سمنان مطرح کرد:

واکاوی فرازهایی از بیانیه گام دوم انقلاب/ لزوم گشایش درهای مدیریتی به روی جوانان

۲۸ اسفند ۱۳۹۷ | ۱۶:۱۳ کد : ۶۱۲۳ عمومی تاپ خبر فرهنگی
رئیس جهاددانشگاهی استان سمنان ضمن واکاوی فرازهایی از بیانیه گام دوم انقلاب از آن به مثابه یک نقشه راه جامع یاد کرد.
واکاوی فرازهایی از بیانیه گام دوم انقلاب/ لزوم گشایش درهای مدیریتی به روی جوانان

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان سمنان، حسن رهایی بر ضرورت گشایش درهای مدیریتی به روی جوانان تاکید و اظهار کرد: رهبری فرزانه انقلاب همانگونه که در این بیانیه نیز عنوان کرده توفیق در این راه را منوط به بهره‌گیری از ظرفیت نسل جوان مومن به انقلاب دانسته و برآن تاکید فرمودند.

وی با بیان اینکه هماگونه که رهبری انقلاب در این بیانیه می فرماید انقلاب اسلامی" تنها انقلابی است که یک چلّه‌ی پرافتخار را بدون خیانت به آرمانهایش پشت سر نهاده و در برابر همه‌ وسوسه‌هایی که غیر قابل مقاومت به نظر میرسیدند از کرامت خود و اصالت شعارهایش صیانت کرده ادامه داد: رهبری با طرح این مهم حرکت و تداوم راه را به صورت کلان بر همان ریل گذاری استوار می داند و همزمان با توجه به اعتقاد به اصالت شعارها بر تداوم صیانت از آرمان های انقلاب اصرار می فرمایند

این عضو هیئت علمی دانشگاه، رهبری فرزانه انقلاب ارزش ها و آرمان های انقلاب اسلامی را جهانشمول و غیرقابل افول دانسته و لذا به تعبیری بر تداوم صدور این ارزش ها تاکید دارند بیان کرد: شعارها و آرمان های انقلاب به دلیل مبتنی بودن بر فطرت انسانی نامیرا و از منظر عقیدتی ما همیشگی و عمدتا غیرقابل تغییر هستند .

این عضو شورای فرهنگ عمومی استان، عملکرد انقلاب اسلامی در چله نخست از عمر آن را موفق ارزیابی و تصریح کرد: دستاوردهای انقلاب اسلامی در این چهار دهه به هیچ عنوان قابل کتمان نیست و کافی است که منصفانه به تحولات این چهل سال و گام‌هایی که به سوی توسعه برداشتیم، بنگریم .

وی با بیان اینکه در چله نخست انقلاب طبیعتا خطاهایی نیز وجود داشته ادامه داد: درست به همین دلیل است که رهبری فرزانه انقلاب در بیانیه گام دوم از لفظ ضرورت" تصحیح خطاها" استفاده می‌کند .

رهایی با بیان اینکه در این چهار دهه ما شاهد آزمون و خطاهایی بودیم گفت: در دهه پنجم انقلاب دیگر این رویه و مدیریت مبتنی بر آزمون و خطا قابل پذیرش نیست چرا که انقلاب اسلامی امروز از یک نهال نوپای اولیه به دوره برومندی و رشیدی رسیده و لذا دیگر آزمون و خطا زیبنده چنین نظامی نیست .

وی با بیان اینکه رهبری فرزانه انقلاب در این بیانیه افق و چشم اندازها را به روشنی ترسیم می کند گفت: معظم له در این بیانیه به صراحت و روشنی می فرمایند که "آرمان بزرگ انقلاب همانا ایجاد تمدن نوین اسلامی و آمادگی برای طلوع خورشید ولایت عظمیٰ (ارواحنافداه) است و جالب است که بیشترین مسوولیت را برای رسیدن به آن افق روشن، متوجه جوانان و نسل جوان می‌داند .

رئیس جهاددانشگاهی استان با بیان اینکه اصلی‌ترین مخاطب این بیانیه جوانان هستند گفت: در بند بند بیانیه و یا لااقل در اکثر قریب به اتفاق این متن روی سخن رهبری انقلاب با جوانان است و صراحتا از لزوم زیربار مسوولیت بردن شانه‌های نسل جوان سخن می‌گوید .

وی با بیان اینکه در بین رهبران جهان هیچ رهبری تا به این حد به جوانانش باور و اعتقاد راسخ ندارد افزود: معظم له نه تنها در این بیانیه که طی آن بارها بر ضرورت میدان دادن به نسل جوان تاکید می‌فرماید بلکه اگر کنکاشی در سخنان ایشان در دو-سه دهه گذشته و خصوصا چند سال اخیر داشته باشیم می‌بینیم که همواره گشودن گره از مشکلات را به سرانگشت جوانان اشارت می‌دهد .

رهایی با بیان اینکه انقلاب اسلامی در عمر 40 ساله خود از سپردن امور به جوانان زیان ندیده افزود: یکی از درخشان ترین برهه‌ها در این چهار دهه دوران هشت ساله دفاع مقدس است که حضور جوانان آن دوره معادلات را به نفع انقلاب اسلامی تغییر داد .

وی با مقایسه جوانان دهه 30 و دهه 90 گفت: رهبری معظم انقلاب در یکی از سخنرانی‌های خود جوانان امروز را پیشروتر از جوانان چند دهه پیش می‌داند و می‌فرمایند" جوان امروز، از جوان اوّل انقلاب و دوران جنگ اگر جلوتر نباشد، بهتر نباشد، عقب‌تر نیست و من معتقدم که جلوتر است" .

این مدرس دانشگاه با بیان اینکه یکی از بارزترین تفاوت های جوانان این نسل با جوانان چند دهه پیش سطح دانستگی و دانش نسل امروز است گفت: تقریبا اکثر قریب به اتفاق جوانان امروز ما تحصیلات دانشگاهی دارند و همین می‌تواند ضریب و امید به موفقیت این نسل را به مراتب بیشتر کند .

وی غفلت از توان جوانان در مدیریت‌ها را از انتقادات وارده به قوای سه گانه برشمرد و گفت: جوان به واسطه انگیزه و قدرت بالای ریسک پذیری، طبیعت با نشاط و شورانگیز و انطباق اندیشگی بیشتر با زمانه و... می تواند یک جهش جدی در امور اجرایی ایجاد کند .

رئیس جهاددانشگاهی استان بر ضرورت گشایش درهای مدیریتی به روی جوانان تاکید و اظهار کرد: برای عمل به آنچه رهبری معظم انقلاب در خصوص جوانان بر آن تاکید دارند یگانه راه بسترسازی برای حضور نیروی جوانی در حاکمیت و امور اجرایی است و این مهم با سپردن یک یا چند کرسی به یک یا چند جوان در امور اجرایی، تقنینی و یا قضایی کاملا متفاوت است چرا که این رویه بیشتر یک کار نمادین و یا به مثابه دلخوش کردن به یک شاخه گل است که نیک می‌دانید با "یک گل بهار نمی شود ".

رهایی از جوانان به عنوان مهمترین سرمایه انقلاب در آستانه پنجمین دهه از عمر آن نام برد و گفت: به هر میزان که از این سرمایه عظیم انسانی بهره بیشتری گرفته شود دسترسی به موفقیت و عبور از مشکلات محتمل‌تر است .

وی با بیان اینکه بعد از بیانیه گام دوم هیچ توجیهی برای عدم استفاده از این سرمایه انسانی قابل پذیرش نیست افزود: هر سه قوه باید سهم جوانان از مدیریت‌ها را افزایش دهند ضمن اینکه مجلس در این بین مسوولیت بیشتری داشته و می‌تواند با وضع قوانین زمینه را برای بهره‌گیری از ظرفیت‌های نسل جوان بیش از پیش مهیا کند .

وی با بیان اینکه رهبری انقلاب در این بیانیه افق‌های پیش رو را به خوبی ترسیم کرده و راه را به ما نشان می‌دهند گفت: پیاده‌سازی این رهنمودها و عملیاتی شدن این فرامین، نیازمند یک برنامه جامع و کاربردی است .

وی با بیان اینکه رهبری معظم انقلاب از علم و دانش به مثابه موتور پیشران پیشرفت کشور یاد می‌کنند افزود: معظم‌له چه در بیانیه گام دوم و چه در سخنرانی‌های پیشین همواره بر کلیدواژه‌هایی همچون جهادعلمی، نهضت علمی، دستیابی به قله‌های علمی، رستاخیز علمی، مولد شدن و دانش‌بنیان شدن و...تاکید ویژه می‌فرمایند .

رهایی با اشاره به اهمیت عملی شدن فرامین رهبری انقلاب در بیانیه گام دوم گفت: برای عملی شدن منویات رهبری فرزانه انقلاب باید ظرفیت‌های علمی و فناوری و نخبگان مومن به این راه را شناسایی و ذیل یک برنامه مدون و کاربردی همه توانمندی‌های علمی کشور به میدان آورده شوند .

وی با بیان اینکه البته در یکی و دهه گذشته پیشرفت‌های علمی خوبی داشتیم گفت: متاسفانه با وجود این رشد علمی متناسب با آن نتوانسته ایم در کشور تولید ثرورت کنیم. ضمن اینکه در تجاری سازی اختراعات و تولیدات علمی با ضعف‌های جدی روبرو هستیم .

رهایی با بیان اینکه شیوه اعتبارات پژوهشی در کشور نیازمند اصلاحات جدی است گفت: تخصیص اعتبارات این بخش باید متناسب با نقش و عملکردی که دستگاه‌ها و مراکز علمی و تحقیقاتی مختلف در تبدیل علم به ثروت ایفا می کنند، باشد .

وی با ابراز خرسندی از رشد قابل توجه شرکت‌های دانش بنیان و پارک های علم و فناوری در سالیان اخیر گفت: رشد کمی این شرکت‌ها رضایت‌بخش است اگرچه همچنان نیازمند افزایش کمی در این حوزه نیز هستیم اما از نظر رشد کیفی و تجاری سازی و خروجی کار در این حوزه عقب ماندگی‌هایی وجود دارد که باید جبران شود .

رئیس جهاددانشگاهی استان سمنان بر ضرورت شکل‌گیری یک ستاد یا کارگروه کاملا تخصصی با کمیته های متعدد برای پیگیری و اجرایی کردن بیانیه گام دوم تاکید کرد و گفت: باید از برخورد شعاری با این بیانیه مهم که از ژرفا و جامعیت برخوردار است، پرهیز و زمینه های عملیاتی شدن آن را فراهم کرد .

این مدرس دانشگاه از ایجاد امید و وحدت به عنوان دو نیاز ضروری جامعه امروز برای اجرایی شدن منویات رهبری فرزانه انقلاب در بیانیه گام دوم انقلاب یاد کرد و گفت: ایجاد امید در جامعه و پایان‌بخشی به اختلافات سیاسی و جناحی و ایجاد وحدت حقیقی در بین همه دلسوزان و مومنان به انقلاب اسلامی از مهمترین ملزومات، برای برداشتن گام دوم انقلاب شکوهمند اسلامی است و هر تلاشی بدون توجه به این دو اکسیر، بعید است که به فرجام و سرانجامی که زیبنده این انقلاب در پنجمین دهه از عمر آن باشد برسد.

کلیدواژه‌ها: جهاددانشگاهی سمنان جهاددانشگاهی گام دوم انقلاب بیانیه گام دوم انقلاب بیانیه رهبری جوانان


نظر شما :